Foto: Shutterstock
Sodas kēkss ar rozīnēm - ikdienas vai svētku tējas/kafijas galdam.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
250 gsviests vai margarīns1 glāzecukurs2 gab.olas1 glāzekefīrs milti0.5 TKsoda1 saujarozīnes

Sagatavošana

1

Sviestu vai margarīnu, kas atlaidināts mīksts, saputo ar cukuru, pievieno olas, pielej kefīru un maisot pa daļām pievieno miltus tik, līdz mīkla ir skāba krējuma konsistencē.

2

Mīcīšanas procesā miltos iejauc sodu, pievieno sauju rozīņu, miltos apviļātas.

3

Mīklu liek veidnē, cep iesildītā cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes. Sākumā vajadzīgs liels karstums, pēc minūtēm 15 - mērens.

Iesūtīja: VecPoga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!