Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ja prāts nesas uz nelielu pagrēkošanu, tad šīs gardās šokolādes un aveņu glazūrkūciņas būs tieši laikā. Saldo šokolādes garšu patīkami atsvaidzinās gardais pārsteigums kūciņas vidū – aveņu ievārījums.
50Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
KŪCIŅĀM:125 gmilti2 ĒKkakao pulveris150 gsviests150 ggaiši brūnais cukurs3 olas vaniļas ekstrakts2 ĒKpiens5 ĒKaveņu ievārījums KRĒMAM:150 gavenes125 gsviests250 gpūdercukurs PIEDERUMI: mafinu forma papīra formiņas konditorejas tūtas (maisiņi) dekorēšanas uzgalis zvaigznītes formā

Sagatavošana

1

Pirms ķerties pie produktiem, cepeškrāsni uzsilda līdz 190 grādiem.

2

Miltus un kakao iesijā lielā bļodā, pievieno sviestu, kas glabāts istabas temperatūrā, gaiši brūno cukuru, olas, pāris pilienus vaniļas ekstrakta un pienu. Visu sakuļ, līdz iegūta vienmērīga masa.

3

Kūciņu masu lej formiņās, vienmērīgi sadalot daudzumu. Cep 15 līdz 18 minūtes, uz cepeškrāsns vidējām restītēm, līdz tās kļuvušas gaisīgas ieguvušas izteiksmīgu "cepurīti".

4

Ņem ārā no krāsns un ļauj kūciņām atdzist.

5

Kad kūciņas atdzisušas, konditorejas tūtu piepilda ar aveņu ievārījumu, tūtas galu liek iekšā kūciņas virsdaļā un viduci pilda ar ievārījumu tik daudz, līdz tā manāmi sāk pacelties.

6

Glazūras pagatavošanai ar rokas blenderi sasmalcina avenes (ja tās ir saldētas, noteikti jāatkausē), un pēc tam izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām.

7

Nākamais solis – sakuļ sviestu un viegli tajā iecilā pūdercukuru. Pēc tam pakāpeniski masā iecilā pagatavoto aveņu biezeni.

8

Kad glazūra gatava, to liek konditorejas tūtā, kuras galā uzlikts dekorējamais uzgalis, un glazē kēksiņus. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!