Foto: DELFI
Gadās, ka gribas ko garšīgu, bet mājās nekā nav un uz veikalu doties ir slinkums. Šai burkānu kūkai sastāvdaļas var sagrabināt teju jebkurā virtuvē, turklāt šis ir labs veids, kā realizēt pērnos burkānus, jo tiem trūkst sulīguma, lai sarīvētu salātos. Ja nav kūku formas, nebēdā, mīklu var likt arī mafinu formiņās.
100Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 taseklijas1 tasepilngraudu milti1 tasekviešu milti2 tasescukurs2 tasesrīvēti burkāni1.5 taseseļļa4 gab.olas1 tasežāvētas aprikozes1 tasevalrieksti

Sagatavošana

1
Sausās sastāvdaļas samaisa bļodā – klijas, pilngraudu un kviešu miltus. Droši var izmantot tādus miltus, kādi atrodami mājās vai garšo vislabāk. Ja izmantosi klijas, pīrāgs būs irdenāks, turklāt arī veselīgāks.
Foto: DELFI
2

Pievieno cukuru, šķipsniņu sāls, tējkaroti cepamā pulvera, nepilnu tējkaroti sodas. Kanēļa mīļi var dāsni izpausties ar šo garšvielu.

Foto: DELFI
3

Otrā bļodā jauc slapjās sastāvdaļas – divas tases smalki sarīvētu burkānu, četras olas un eļļu.

Foto: DELFI
4

Izmantoju vīnogu kauliņu eļļu, bet var ņemt arī rapšu eļļu, vienīgi jālūko, lai tā domāta salātiem, nevis cepšanai.

Foto: DELFI
5

Sajauc kopā sausās un slapjās sastāvdaļas, ja jūt, ka mīkla ir pārāk šķidra, pievieno vēl nedaudz miltu.

Foto: DELFI
6

Iemaisa sasmalcinātus valriekstus un žāvētas aprikozes. Ja aizķērusies paciņa kaltētu dzērveņu, ber tik bļodā, garšos lieliski.

Foto: DELFI
7
Ierīvē citrona miziņu un iespied sulu no vienas citrona pusītes, bet bez tā var arī iztikt. Mīklu lej veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, šauj sakarsētā cepeškrāsnī un cep stundu 175 grādos.
Foto: DELFI
8

Kad kūka atdzisusi, rotā ar mandeļu skaidiņām. Ja bērsi uz siltas kūkas, tās piesūksies ar mitrumu un vairs nebūs tik kraukšķīgas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!