Foto: Privātais arhīvs

Šī kūka vislabāk garšo ar "stiprajām" ogām un augļiem pildījumā, tādēļ upenes, jāņogas, avenes, rabarberi un plūmes būs vislabākā izvēle. Sulīgo ogu kūku vislabāk baudīt mazliet siltu, pasniedzot ar balto saldējumu. Recepti iesaka cēsinieku iecienītā konditore Evita Smilga.

60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 gsviests160 gmilti1 ĒKcukurs3 olu dzeltenumi150 gcukurs2 ĒKmilti šķipsnasāls130 gsaldais krējums420 gogas vai augļi (upenes, avenes, ķirši, plūmes, zemenes, rabarberi, āboli u.c.)3 olu baltumi3 ĒKcukurs4 ĒKkokosriekstu skaidiņas pēc garšasvaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Miltus samaisa ar cukuru, iedrupina mīkstu sviestu un samīca viendabīgā masā. Liek formā (26 cm diametrā) ar augstām malām, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru.

2

Cep 180 grādos aptuveni 10-15 min, līdz pamatne mazliet brūna. Vēlams pamatni izņemt no cepeškrāsns tikai uz mirkli, kamēr uzlej pildījumu.

3

Kamēr pamatne krāsnī, gatavo pildījumu. Saputo olu dzeltenumus, cukuru, saldo krējumu, miltus, pievieno arī naža galu sāls. Kad saputots, pievieno un iemaisa ogas.

4

Pildījumu lej uz tikko izņemtās, karstās pamatnes un aši šauj atpakaļ krāsnī. Cep 180 grādos aptuveni 40-45 minūtes, līdz kūkas virskārta ir zeltaina.

5

Kad kūka jau gandrīz gatava, saputo olu baltumus ar cukuru (cukuru pievienojot pamazām, nevis sākumā). Kad iecilā 2 ĒK kokosriekstu skaidiņu. Liek saputotos baltumus virsū tikko uzceptajai kūkai, uzber pārējās kokosa skaidiņas un atkal liek krāsnī. Nu jācep vairs tikai kādas 8-10 minūtes, tajos pašos 180 grādos, līdz virskārta viegli apbrūnējusi. Kūku izņem no formas un tad arī no cepampapīra aptuveni pēc 20-30 minūtēm, kad tā nedaudz atdzisusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!