Foto: Privātais arhīvs
Vienkāršs veids, kā pagatavot mīdijas ķiplokotā mērcē. Īpaši labi tās garšos ar nūdelēm, spageti makaroniem vai rīsiem. Starp citu, šo paņēmienu vari izmantot arī gatavojot garneles. Recepti iesaka Ilva Linde.
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
300 gmīdijas bez čaulas1 laims1 ķiploks pēc garšassvaigs baziliks pēc garšasgaišā sojas mērce

Sagatavošana

1

Ja izmanto saldētas mīdijas (un, visticamāk, ka tā ir, jo svaigas lielā daļā veikalu ir nopērkamas reti), tām ļauj atkust dabiski. Ja kausēsi, sildot uz pannas, mīdijas beigās būs pārceptas, bet pārceptām jūras veltēm ir gumíjota tekstūra.

Foto: Privātais arhīvs
2

Aukstā pannā saber mīdijas, pārlej ar soju un izspiestu viena laima sulu. Pievieno saspaidītus ķiplokus un sakapātu baziliku. Būtībā pannas apakšai būtu jābūt pārklātai ar šķidrumu. Ja tā nav, pavisam nedaudz pievieno ūdeni. Jāpanāk, ka mīdijas drīzāk sautējas un netiek ceptas.

Foto: Privātais arhīvs
3

Sutini tās uz lēnas-vidējas uguns 2-3 minūtes. Kad ievēro, ka mīdijas nedaudz sarāvušās, pagaršo marinādi – ja nevar just laimu, pievieno vēl viena laima vai citrona puses sulu. Skābuma regulēšanai pievieno 1/2 TK cukura. Pievieno arī piparus pēc garšas. Mīdijas ir gatavas un tās var pasniegt.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!