Foto: Shutterstock
"Kad sagribas kaut ko "maizveidīgu", bet negribas cept maizi, tad talkā nāk Ziemeļkaukāza virtuve. Šoreiz – hičini plāceņi ar bagātīgu siera pildījumu. Nekā sarežģīta, nekā dārga, ātri, ērti, garšīgi. Mums mājās iet "uz urrā"! Pildījumus varat izdomāt paši, bet siers ir hičini populārākais pildījums. Gardi gan!" recepti iesaka mūsu lasītāja Dzintra Kalniņa.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 glāzekefīrs1 TKdzeramā soda400 gmilti1 TKsāls300 gsiers kapāti zaļumi Kaukāza garšvielas kausēts sviests

Sagatavošana

1

Kefīram pievieno sodu, samaisa un atstāj uz 10 minūtēm.

2

Sajauc miltus ar sāli, pēc tam pievieno kefīru un izmīca mīklas bumbu. Atstāj to "atpūsties" uz 10 minūtēm, pārklājot bļodu ar pārtikas plēvi, lai mīkla neapžūst.

3

Pa to laiku sarīvē sieru (vislabāk suluguni vai brinzu), sajauc ar garšvielām vai svaigiem, smalki sakapātiem zaļumiem.

4

Tad sadala mīklu sešās daļās, izveido bumbiņas, saplacina vai viegli izrullē apmēram 10 cm diametra plāceņos.

Foto: Privātais arhīvs
5

Katra izrullētā apļa vidū liek pildījumu, aizloka kā maisiņu ciet, lokot malas uz augšu.

Foto: Privātais arhīvs
Foto: Privātais arhīvs
6

Atstāj uz brītiņu, tad katru plāceni izrullē, lai iegūtu pankūku aptuveni 20 cm diametrā.

Foto: Privātais arhīvs
7

Liek uz uzkarsētas sausas pannas, apcep no abām pusēm aptuveni 2-3 minūtes. Ja plācenis cepšanas laikā piepūšas, izlaiž gaisu, iebakstot ar dakšiņu vai nazi.

8

Gatavos plāceņus pārziež ar kausētu sviestu.

Foto: Privātais arhīvs
9

No krējuma, majonēzes, ķiploka, un garšvielām pagatavo mērcīti, lauž gabaliņus no maizītes un ēd, pamērcējot mērcē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!