Foto: Privātā arhīva foto
Vītināta gaļa ir daudzu iecienīta delikatese. Tieši ziema un agrs pavasaris, kad vēl nav pamodušās kaitinošās mušas, ir īstais brīdis, lai vītinātu gaļu pavisam vienkārši un bez liekiem tēriņiem pagatavotu mājas apstākļos. Pārbaudītu recepti iesaka lasītāja Linda Antāne.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

gcūkgaļas filejas gabali gsāls1 ĒKcukurs1 ĒKkaltētas dilles1 ĒKmaltas koriandra sēklas ĒKmalts kumins ĒKsinepju pulveris ĒKmalti melnie piapri2 ķiploka galviņas

Sagatavošana

1

Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi, liek trauciņā, pievieno pārējās marinādes sastāvdaļas un visu samaisa viendabīgā masā.

2

Ar masu kārtīgi no visām pusēm ieziež gaļas gabalus, izmantojot visu marinādi. Liek gaļu aizvākojamā vai ar pārtikas plēvi pārklātā traukā un ievieto ledusskapī uz trīs dienām, atstājot trauka vākā vai plēvē spraugu gaisa apmaiņai. Kā ledusskapi atver, tā gaļu apgroza. No rīta piecelies – apgriez, no darba atnākot – atkal apgriez.

3

Pēc trīs dienām izņem gaļu no ledusskapja. Gabalus nosausina ar virtuves dvieli. Tad stingri ietin katru gabalu marlē un nosien ar auklu.

4

Iekarina virs radiatoriem, bēniņos vai citā siltā, labi vēdināmā vietā.

5

Plānākus (kā fotoreceptē redzamos) gabalus jau pēc 13-15 dienām, biezākus – pēc 25-30 dienām iztin no marles, griež plānās šķēlītēs un bauda.

Piebilde: šādi var gatavot ne tikai vītinātu cūkas fileju, bet arī liellopa, aļņa u.c. gaļu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!