Foto: Publicitātes foto
Lielisku mērci pastai var pagatavot arī no kaltētiem tomātiem, kas atradīsies ikviena gardēža mājās. Pie šādi pasniegta ēdiena lieliski piestāvēs zaļie salāti, kas papildināti ar olīveļļu un svaiga citrona sulu. Recepti piedāvā bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
360 gDobeles dzirnavnieka spaghetti Nr. 7600 glaša fileja bez asakām pēc garšassāls200 gkaltēti tomāti eļļā + eļļa80 gmaltas mandeles (mandeļu milti)30 grīvēts cietais siers1 ķiploka daiviņa1 cukurs100 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Laša fileju sagriez 4 gabalos. Gabalus kārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, pārkaisi ar sāli. Cep 15-20 minūtes (vai līdz lasis izcepies).

2

Gatavo pesto: blenderī kopā sablendē kaltētos tomātus un eļļu no burciņas, mandeļu miltus, cieto sieru, ķiploku un cukuru. Liec mazā katliņā, pievieno saldo krējumu un maisot uzkarsē (nevāri!).

3

Verdošā sālsūdenī vāri spageti aptuveni 7-8 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni. Pastu uzreiz liec atpakaļ katlā, pievieno tomātu/ saldā krējuma mērci un kārtīgi izmaisi tā, lai mērce vienmērīgi noklātu visus spageti.

4

Spageti liec siltos dziļajos šķīvjos. Katrai porcijai pa virsu liec laša filejas gabalu. Dekorē ar zaļumiem. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!