Foto: DELFI
Sātīga maltīte ar šķietami neierastu papildinājumu iecienītajiem spageti.
30Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
400 gsarkanās lēcas500 gspageti3 ĒKolīveļļa2 sīpoli3 burkāni3 selerijas kāti3 ķiploku daiviņas800 gkonservēti kapāti tomāti1 ldārzeņu buljons2 ĒKtomātu pasta2 TKkaltēta raudene2 TKkaltēts timiāns3 lauru lapas50 gsviests saujasīpolloki3 ĒKpikants siers

Sagatavošana

1

Smalki sagriež sīpolu, ķiploku un noliek malā. Nelielos gabaliņos sagriež burkānus un selerijas. Dārzeņus var sarīvēt uz rīves vai sagriezt elektriskajā smalcinātājā.

2

Lielā pannā vai katliņā sakarsē eļļu. Kad eļļa karsta, pannā liek sīpolus un ķiplokus, apcep, līdz sīpoli caurspīdīgi. Pievieno sagrieztos dārzeņus.

3

Uz nelielas uguns cep apmēram 10 minūtes, līdz dārzeņi gandrīz mīksti. Iemaisa lēcas, pievieno tomātus, tomātu pastu, kaltētos garšaugus, lauru lapas un buljonu.

4

Uz straujas uguns uzvāra, samazina karstumu un lēni sutina apmēram 15 minūtes, līdz lēcas ir mīkstas. Pievieno sviestu un pēc garšas sāli un piparus.

5

Līdzko lēcām karstums noregulēts, katlā uzvāra sālsūdeni spageti vārīšanai. Novāra gatavus spageti saskaņā ar ražotāja instrukciju. Tikmēr smalki sagriež lokus.

6

Kad spageti ir nokāsti, tos kārto uz šķīvja, pa virsu liek lēcu mērci, lociņus un uzrīvē sieru. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!