Foto: Shutterstock
Spageti ar gaļas mērci, šampinjoniem, tomātiem un papriku.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gliellopa maltā gaļa1 gab.paprika3 gab.ķiploka daiviņas1 gab.sīpols2 gab.tomāti2 gab.burkāni8 gab.šampinjoni zaļumi tomātu mērce1 saujaspageti olīveļļa sāls malti melnie pipari garšvielas (Anniņu bez sāls)) sviests vai margarīns

Sagatavošana

1

Pannā ar augstām malām vai katlā izkausē nedaudz sviesta vai margarīna. Sasmalcina sīpolu un liek to cepties.

2

Tikmēr sarīvē burkānus un pievieno tos sīpoliem. Kad burkāni un sīpoli palikuši zeltaini, pievieno gaļu. Var nedaudz pieliet verdošu ūdeni, tad gaļa būs irdena un neveidosies kunkuļi.

3

Sagriež papriku un pievieno katliņā. Ļauj uz vidējas uguns cepties, ik pa laikam apmaisa.

4

Standziņās sagriež sēnes un liek klāt gatavoties. Aptuveni pēc 5 minūtēm piespiež ķiploku daiviņas.

5

Tikmēr ar verdošu ūdeni aplej tomātus, patur aptuveni 2 minūtes un tad novelk tiem ādu. Sagriež kubiņos un liek katlā gatavoties.

6

Pieliek tomātu mērci (un nevis kečups), nedaudz sāls un piparus, garšvielas pēc izvēles, katliņam uzliek vāku un uz lēnas uguns ļauj sautēties aptuveni 30 minūtes. Ik pa laikam apmaisa. Gaļas mērce ir gatava, kad liekais šķidrums iztvaikojis, bet tajā pat laikā mērce nav sausa.

7

Kamēr gaļas mērce sautējas, citā katlā (vēlams ņemt pēc iespējas platāku, jo tādā vieglāk "ielocīt" spagetti) ielej ūdeni, pievieno mazliet olīveļļas (aptuveni 1-2 ēdamkarotes) un sāls. Ļauj uzvārīties. Verdošā ūdenī lēnām ieloca spagetti un vāra 7 - 20 minūtes (vārīšanas ilgums atkarīgs no kādiem miltiem spagetti taisīti). Tad nogriež uguni, nosedz katliņu ar vāku un ļauj spageti uzbriest kādas 5 - 10 minūtes.

8

Sakapā zaļumus (dilles, lociņi, baziliks u.c.).

9

Spageti nokāš caurdurī un pievieno gaļas mērcei. Visu samaisa.

Iesūtīja: Sanchulis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!