Foto: Shutterstock
Viss vienkāršais ir ģeniāls. Sālsūdenī novārīti spageti krēmīgā pesto mērcē ar viegli karamelizētiem tomātiem un pārbērtu cieto sieru garšos vairāk nekā izcili.
15Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gspageti70 gbazilika pesto200 gķirštomāti1 ĒKcukurs šķipsnasāls150 gcietais siers šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Katliņā lej ūdeni, pievieno ēdamkaroti sāli un uzvāra to. Ieber katlā spageti, izlīdzina pa visu katliņu. Tas nekas, ka gali paliks ārpus katla, pēc mirkļa tie ieslīdēs ūdenī paši, tāpēc iepriekš nelauz tos! Vāra tik ilgi, kā to norādījis ražotājs.

2

Kamēr vārās spageti, sakarsē pannā eļļu. Pievieno uz pusēm sagrieztus ķirštomātus, pārber cukuru, sāli un ļauj tiem nedaudz karamelizēties, ik pa brīdim apmaisot. Tomāti ir gatavi, kad no tiem viegli lobās miziņa un tie ir apcepušies.

3

Uzvārītajiem spageti nokāš ūdeni un iemaisa pesto. Pievieno tomātus, pārber ar smalki sarīvētu sieru un samaisa.

Pasniedzot var katrai porcijai vēl pārkaisīt sieru. Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!