Foto: Shutterstock
Nabaidies no vārda ķirbis un izmēģini sagatavot spageti ķirbi. Kā jau nosaukums norāda, gala rezultātā tiks iegūtas samērā garas ķirbja šķiedras, kas ārēji atgādina spageti. Ķirbis ir daudz veselīgāks par miltu spageti, turklāt to tieši tāpat kā tradicionālo spageti var pasniegt kopā ar visām klasiskajām spageti mērcēm. Piedāvājam ļoti garšīgu spageti ķirbja sagatavošanas veidu ar ķiplokiem un sviestu. Šādi sagatavotu spageti ķirbi var papildināt ar jebkuru mērci vai pasniegt kā pamatēdienu.

Šī ir viena no retajām reizēm, kad es iesaku izmantot mikroviļņu krāsni. Tie, kam nav šīs krāsns vai to noliedz pilnībā, ķirbi var cept cepeškrāsnī. Pagatavošana mikroviļņos būs daudz ātrāka.

30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgspageti ķirbis50 gsviests1 ĒKolīveļļa1 TKtimiāns4 ķiploka daiviņas4 ĒKkapāti pētersīļi vai citi zaļumi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Tie, kas ceps ķirbi cepeškrāsnī, liek karsēties cepeškrāsni uz 180 – 190ºC. Nomazgā spageti ķirbi, un vienā sānā veic 3 slīpus iegriezumus (dūrienus ar platu nazi) apmēram 4 – 5 cm garus. Liek sagatavoto ķirbi cepeškrāsnī ar iegriezumiem uz augšu un atkarībā no tā lieluma cep apmēram 1 stundu un 15 – 30 minūtes, līdz ķirbis ir gatavs. Mikroviļņos ķirbi liek maksimālajā karstumā uz 12 – 15 minūtēm vai ilgāk, ja ķirbis ir liels. Svarīgi ķirbi nepārcept, citādi tiks pazaudētas garās, spageti atgādinošās šķiedras.

2

Kamēr ķirbis krāsnī, sakapā ķiplokus un pētersīļus.

3

Kā var noteikti, vai ķirbis ir gatavs? Kad ķirbis ir gatavs, nazis ļoti viegli, bez pretestības ieduras esošajos šķēlumos, tajā pašā laikā ir jūtams, ka miza joprojām ir saturīga un pa to paklauvējot, dzirdama dobja skaņa. Tas nozīmē, ka ķirbis nav arī pārāk mīksts. Ja ķirbis ir gatavs, to atdzesē apmēram 15 minūtes.

4

Ķirbi garenvirzienā pārgriež uz pusēm un ar karoti izņem sēklas, bet ar dakšiņu lielā bļodā ieplucina ķirbja mīkstumu, kas dalīsies garās, spageti atgādinošās šķiedrās.

5

Uzkarsē pannu ar sviestu un nedaudz olīveļļas. Pannā liek sakapāto ķiploku un karsē apmēram minūti, pievieno timiānu, lielāko daļu pētersīļu.

6

Pēc tam pievieno ķirbi un izmaisa, lai ķirbis uzsūktu sviestu un sajauktos ar ķiplokiem. Pielej pavisam nedaudz karstu ūdeni, lai tas iztvaikojot savienotu visas garšas. Maisot ķirbi, karsē apmēram 3 minūtes.

7

Pēc garšas pievieno sāli un melnos piparus. Pasniedz, greznojot ar atlikušajiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!