Spageti krēmīgā meža sēņu un siera virumā

Spageti krēmīgā meža sēņu un siera virumā
Foto: DELFI
2 porcijas
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pēc veiksmīgiem pārgājieniem pa mežiem salasītais loms jāliek lietā gardās maltītes. Šī recepte ar spageti būs kā radīta sātīgai pusdienu vai vakariņu maltītei.

Šajā receptē var izmantot visdažādākās sēnes – baravikas, bērzlapes, apšubekas, gailenes vai veikalā pirktos šampinjonus, ja gadījumā meža apciemojums nav bijis sekmīgs. Sēnes notīra un sagriež mazākos gabalos.

Sakarsē pannu un uz mazas liesmas izkausē sviestu. Apcep sēnes, līdz sula iztvaikojusi un tās teju jau pierauj pie pannas. Pieber garšvielas, pielej saldo krējumu un ļauj virumam sabiezēt. Ik pa brīdim mērci apmaisa. Kad saldais krējums jau pabiezējis, pievieno lielāko daļu sarīvētā siera, karoti kausētā siera, un iemaisa. Uzliek vāku un ļauj kādu brīdi ievilkties.

Katlā uzvāra ūdeni, pieber sāli un pievieno spageti. Vāra tik ilgi, kā to norādījis ražotājs. Šajā ēdienā ļoti labi garšo pilngraudu spageti, bet derēs arī jebkuri citi makaroni. Kad makaroni novārīti, tos nokāš un liek atpakaļ katlā. Pievieno pesto un iemaisa.

Makaronus sajauc ar mērci, apkaisa ar rīvētu cieto sieru un pasniedz.

Spageti krēmīgā meža sēņu un siera virumā
Foto: DELFI

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Tasty iesaka