Foto: DELFI
Biezeņa koši zaļā krāsa un bagātīgā garša pārsteigs gan lielus, gan mazus ēdājus, it īpaši salikumā ar sulīgajām tītara gaļas bumbiņām un krēmīgo sēņu mērci.

Kaut šķiet, ka šī trīs sastāvdaļu ēdiena pagatavošana varētu būt visai laikietilpīga, tā nebūt nav – ja sekosi receptes norādījumiem, jau pēc nepilnas stundas viss būs gatavs pasniegšanai.

50Minūtes
22Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
BIEZENIM:8 gab.kartupeļi2 saujasspināti1 gab.ķiploka daiva1 glāzepiens2 ĒKsviests pēc garšassāls GAĻAS BUMBIŅĀM:400 gtītara gaļa, malta1 gab.burkāns, neliels1 gab.sīpols, neliels1 gab.ķiploka daiviņa pēc garšassāls pēc garšaspipari, malti1 TKoregano eļļa, cepšanai MĒRCEI:2 saujasšampinjoni100 mlsaldais krējums130 mlbuljons pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, katru sagriez četrās daļās, pārlej ar ūdeni, liec vārīties.

2

Pa to laiku gaļu liec bļodā, pierīvē nomizotu sīpolu, ķiploku, burkānu, pievieno sāli, piparus, oregano un samīci viendabīgā masā. Sēnes sagriez šķēlēs

3

Tad spinātus un ķiploku liec traukā, pievieno nedaudz ūdens, kurā vārās kartupeļi, un sablendē (es izmantoju rokas blenderi) viendabīgā masā,

4

Pannā uzkarsē eļļu, liec cepties gaļas bumbiņas, apcep tās 3–4 minūtes no katras puses, līdz bumbiņas ir skaisti brūnas. Pievieno sēnes, liekot tās brīvajās spraugās starp bumbiņām, un turpini cept vēl pāris minūtes, Kad sēnes nedaudz apcepušās, pievieno saldo krējumu, buljonu, uzliec pannai vāku un ļauj 10–12 minūtes sautēties.

5

Kad kartupeļi mīksti, nokās lieko ūdeni (atstāj katla dibenā aptuveni pusi glāzes), pievieno sviestu, sāli un ar kartupeļu stampu sastampā kartupeļus viendabīgā masā. Tad pievieno spinātu biezeni, turpini stampāt, līdz biezputras krāsa un konsistence ir viendabīga. Pēc tam pievieno pienu un ar putojamo slotiņu iemaisi to. Ļauj biezputrai uzmest burbuli, tad nogriez uguni.

6

Bļodā liec biezeni, izveido vidū padziļinājumu, tajā liec gaļas bumbiņas un mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!