Foto: DELFI
Saulainais laiks tā vien sauc pēc kā garšīga, vislabāk jau tāda, ko var paņemt līdzi. Tāpēc ir vērts pagatavot gaisīgus citrusaugļu mafinus, kuru kraukšķīgumā paspilgtinās magoņu sēkliņas. Citronu skābumiņš kēksiņu mīklā kontrastēs ar saldo pūdercukura glazūru.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
300 gmilti100 gcukurs50 gbrūnais cukurs3 ĒKmagoņu sēkliņas2 TKcepamais pulveris0.5 TKsāls120 gsviests2 gab.citroni1 gab.greipfrūts3 gab.olas180 gskābais krējums pūdercukurs

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 215oC.

2

Sagatavo mafinu pannu – tajā ieliek mafinu formiņas.
Tasty.lv padoms: ja pie rokas nav mafinu formiņu, tās pagatavo pats. Cepamo papīru sagriež aptuveni 8-10cm platos kvadrātos, kvadrātu liek pa virsu pannas iedaļai, un ar slaidu glāzi iespiež iekšā.

3

Lielā bļodā sajauc miltus, cukuru un brūno cukuru, magoņu sēkliņas, cepamo pulveri un sāli. Visu kārtīgi apmaisa.

4

Citā traukā sajauc izkausētu sviestu ar citronu sulu, sarīvētu citrona miziņu, greipfrūta sulu un miziņu. Pa vienai pievieno olas, šķidro masu regulāri apmaisot.

5

Pēc tam olām pievieno skābo krējumu. Mitrās mīklas sastāvdaļas lej miltu masā, un mīklu kārtīgi samaisa.

6

Mafinu mīklu lej formiņās tā, lai tās būtu līdz augšai pilnas. Liek cepeškrāsnī un cep piecas minūtes.

7

Kad šis laiks pagājis, samazina cepeškrāsns temperatūru līdz 190oC, un cep vēl 10-13 minūtes.
Gatavie mafini būs zeltaini un skaisti pacēlušies. Kūciņas kādu brīdi atdzesē, bet pēc tam ņem laukā no mafinu pannas, lai tie atdzistu pavisam.

8

Kamēr mafini dziest, gatavo glazūru. Nelielā trauciņā ieber pūdercukuru un pievieno tam pāris karotes auksta ūdens. Pūdercukuru samaisa, līdz tas izkūst un veidojas krēmveida glazūra.

9

Glazūru ar karoti tecina virsū atdzisušiem mafiniem. Mafinus ēd, kad cukura virsma kļuvusi stingra.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!