Foto: Shutterstock
Darbadienas noslēgumam vai laiskām brīvdienām tieši laikā! Šis dzēriens gan domāts tieši pieaugušajiem, jo kokteiļa glāzē arbūzs draudzēsies ne vien ar rozā vīnu, bet arī nedaudz citronu liķiera.
5Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
neliels arbūzs450 gzemenes1 pudele rozā vīns1 glāzedegvīns1 glāzecitronu liķieris brūnais cukurs2 apelsīnu sula1 laima sula1 apelsīns1 laims piparmētru lapiņas

Sagatavošana

1

Arbūza mīkstumu sagriež palielos gabaliņos. Dažus no gabaliņiem rezervē dzēriena pasniegšanai, bet pārējos liek blenderī, kopā ar sauju notīrītu un sagrieztu zemeņu, un sasmalcina.

2

Iegūto smūtija konsistences masu izkāš caur marlīti vai blīvu sietu, lai iegūtu sulu bez biezumiem, un salej lielā sulas traukā.

3

Pievieno pagatavotajai sulai rozā vīnu, degvīnu, citronu liķieri, svaigi izspiestu laima sulu un svaigi izspiestu apelsīnu sulu. Kokteili apmaisa un pieber klāt pārējās zemenes, sagrieztas gabaliņos, arbūza kubiņus, viena apelsīna un viena laima šķēlītes.

4

Kokteili pirms pasniegšanas kārtīgi atdzesē. Pasniedz garajās glāzēs, lejot pa virsu ledus gabaliņiem. Pa virsu dzērienam uzber pavisam nedaudz brūnā cukura. Dekorē ar piparmētru lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!