Foto: Privātais arhīvs
"Mūsu ģimenē novērtē tikai tās kūkas, kur pildījums ir trīs reizes biezāks nekā mīkla," raksta receptes autore Silvija. Maigā mandeļu miltu pamatne te satiekas ar svaigo cidoniju garšu un krēmīgo ķirbi.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gsviests80 gkviešu milti120 gmandeļu milti40 gcukurs350 gķirbis30 gsviests1 ĒKmilti2 gab.cidonijas4 ĒKskābais krējums5 gab.olas100 gcukurs

Sagatavošana

1

Vispirms pagatavo ķirbja biezeni, recepti atradīsi šeit. Vislabāk to darīt iepriekšējā dienā, lai tas paspēj atdzist.

2

Bļodā gatavo mīklu – iesijā miltus, pievieno mandeļu miltus, cukuru un istabas temperatūras sviestu. Ar pirkstiem visu saberž un saveļ bumbā.

3

Cepamajā veidnē ieklāj cepamo papīru un ar pirkstiem izspaida bumbiņā savelto mīklu. Viscaur to sadursta ar dakšiņu. Liek krāsnī un 180 grādos cep 20 minūtes.

4

Citā bļodiņā iesit trīs olas un sāk kult ar putotāju. Pievieno vēl divus olu dzeltenumus un turpina putot. Pēc pāris minūtēm lēnītēm liek klāt cukuru un puto vēl desmit minūtes.

5

Saputotajām olām pievieno ķirbja biezeni, karoti miltu, skābo krējumu un sarīvētas cidonijas.

6

Lej masu uz paceptās pamatnes. Šauj kūku krāsnī un 50 minūtes cep 180 grādos.

Recepti iesūtījusi: Silvija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!