Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sulīga, poraina, viegla un vasarīga tējas kūka, kas ieskaus virtuvi dievišķā aromātā un izceptais kārums izkusīs uz mēles teju kā cukurgraudiņš.
80Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
175 gsviests150 mlpūdercukurs2 citroni3 olas150 gkviešu milti1 TKcepamais pulveris4 ĒKjogurts vai skābais krējums4 persiki saldējums vai putukrējums pasniegšanai

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Sagatavo kūkas veidni 23 cm diametrā.

2

Bļodā liek mīkstu sviestu ar sarīvētām citronu miziņām un cukuru. Izmantojot mikseri, puto to, līdz masa kļuvusi gaisīga un krēmīga. Pa vienai pievieno olas un turpina putošanu.

3

Saputotajā masā iesijā miltus, cepamo pulveri un rūpīgi samaisa viendabīgā mīklā. Pievieno jogurtu vai skābo krējumu un samaisa.

4

Mīklu lej kūkas formā, kurā ieklāts cepamais papīrs. Mīklā saliek gabaliņos sagrieztus persikus, dažus iespiežot dziļāk, citiem paliekot vairāk virspusē.

5

Cep aptuveni 50 minūtes, līdz mīkla apcepusies zeltaini brūna.

6

Kūkas veidnei ļauj vismaz 10 minūtes atdzist un tad var ņemt ārā no formas. Pārkaisa ar pūdercuku un pasniedz ar putukrējumu vai saldējuma bumbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!