Foto: Vida Press
Ātrs un nedaudz neparasts veids, kā maigās vistas gaļas atsvaidzināšanai iespējams izmantot sulīgās pašmāju vīnogas.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

30 gSviests1 ĒKSaulespuķu eļļa4 gab.Vistas kājas1 gab.Sīpols, nomizots un sasmalcināts250 mlSausais baltvīns200 mlSaldais krējums250 gVīnogas, bez kauliņiem pēc garšassāls pēc garšasMelnie pipari, malti

Sagatavošana

1

Pannā izkausē sviestu un eļļu, ar ādu uz leju liek cepties vistu kājas. Cep aptuveni 5 minūtes, līdz ādiņa ir zeltaina, tad apgriež un 5 minūtes apcep no otras puses. Noņem gaļu no pannas.

2

Pannā liek sīpolus un cep 5 -7 minūtes, kamēr tie ir kļuvuši caurspīdīgi. Tad liek virs tiem vistu kājas, pievieno vīnu, uzliek pannai vāku un sautē 25- 30 minūtes.

3

Izņem gaļu no pannas un bez vāka vāra šķidrumu, līdz aptuveni puse no tā ir noreducējusies.

4

Pievieno saldo krējumu, vīnogas, sāli, piparus un turpina vārīt uz lēnas uguns, līdz mērce sāk sabiezēt. Tad liek vistu kājas mērcē, izsilda pāris minūtes un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!