Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

"Šo kēksu pirmo reizi cepu pirms gadiem desmit, kad dzīvoju Portugālē. Neaprakstāmi skaistās zemes veikalos nebija pieejams nekas, kas līdzinātos mums zināmajam kēksam "Auseklis", bet ik pa brīdim uzjundītās alkas pēc tāda kārtīga kēksa apmierināt gribējās. Pirmsākumos kēksu cepu ar sviestu, bet kaut kā īsti nepatika, tagad izmantoju vīnogu kauliņu eļļu, jo mitrāka kēksa konsistence man pie sirds iet krietni labāk. Tāpat iespējams variēt ar žāvētajiem augļiem un riekstiem, izmantojot to, kas labāk garšo vai ir dotajā brīdī pie rokas," recepti iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna Šulce-Palma.

11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 olas150 gcukurs200 mlvīnogu kauliņu vai cita neitrāla augu eļļa1 ĒKliķieris "Vana Tallin"300 gmilti5 gcepamais pulveris1 smalki sarīvēta citrona miziņa0.5 smalki sarīvēta apelsīna miziņa100 gžāvētas dzērvenes100 gananasu sukādes100 gapgrauzdētas drupinātas mandeles

Sagatavošana

1

Saputo olas ar cukuru, pievieno eļļu un liķieri. Iesijā miltus, kas iepriekš sajaukti ar cepamo pulveri un kārtīgi izmaisa.

2

Pievieno citrona un apelsīna miziņu, samaisa. Iejauc mīklā dzērvenes, ananasu gabaliņus un mandeles.

3

Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem.

4

Liek mīklu kēksa formā un cep aptuveni 30-35 minūtes. Pārbauda gatavību, iebakstot ar koka irbulīti – ja tas nāk ārā sauss, kēkss ir gatavs.

Lai gards, ka nenoēsties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!