Foto: Shutterstock
Gaļas bumbiņas noteikti ir viens no tiem ēdieniem, ko pagatavot ir katram pa spēkam, turklāt tas labi saderēs pie dažādām piedevām – rīsiem, kartupeļiem, makaroniem un pat grilētiem dārzeņiem.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gmaltā gaļa pēc izvēles3 ĒKrīvmaize2 gab.sīpoli2 gab.olas1 gab.paprika2 gab.ķiploka daivas800 gkonservēti sasmalcināti tomāti pēc garšasgaršaugu maisījums pēc garšassāls un pipari1 gab.lauru lapa1 TKcukurs

Sagatavošana

1

Vispirms smalki sakapā abus sīpolus, bet pusi noliec malā. Bļodā liec malto gaļu, pievieno sīpolus, smalki sakapātu ķiploku, olu, garšvielas, rīvmaizi, un visu rūpīgi sajauc kopā ar rokām.

2

No masas izveido aptuveni vienāda izmēra bumbiņas. To viegli darīt ar samitrinātām rokām. Izkārto bumbiņas uz dēlīša un atstāj malā, līdz būs gatava mērce.

3

Sakarsē pannu ar eļļu, apcep sīpolus uz lēnas uguns, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu papriku un minūti pacep.

4

Pievieno konservētos tomātus un atstāj sautēties zem vāka, ieliekot lauru lapu. Pēc laika pievieno cukuru, garšvielas un ļauj sautēties vēl trīs minūtes.

5

Mērcei pa vidu izkārto gaļas bumbiņas, uzliec vāku un sautē uz lēnas uguns desmit minūtes. Pēc laika apgriez bumbiņas otrādi, izņem lauru lapu un gatavo tikpat ilgi.

6

Ēdiens būs ātrāk gatavs, ja mērci ar bumbiņām ieliksi kādā traukā, pārsegsi ar foliju un gatavosi cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes (180 grādos).

7

Pasniedz ar piedevām pēc izvēles un svaigiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!