Foto: Shutterstock
Aromātiskas gaļas bumbiņas grieķu gaumē, kas, pateicoties pievienotajiem kabačiem, cepeškrāsnī kļūs īpaši sulīgas un "pufīgas". Tradicionāli tās tiek gatavotas no jēra vai liellopa gaļas, bet garšīgas bumbiņas izdosies arī no cūkas, teļa, vistas vai tītara gaļas.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

600 gliellopa maltā gaļa2 nelieli cukīni1 sarkanais sīpols2 ķiploka daiviņas1 ola60 grīvmaize saujakapāti pētersīļi8 kapātas piparmētras lapiņas0.5 TKoregano pēc garšassāls olīveļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Sīpolu un ķiplokus nomizo. Kabačus un sīpolu sarīvē uz rupjās rīves, pievieno gaļai. Ķiplokus sarīvē uz smalkās rīves, pievieno gaļai.

2

Tad pievieno arī visas pārējās sastāvdaļas un mīca gaļu, līdz tā ir elastīga un "atlec" no rokām.

3

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Izklāj pannu ar cepamo papīru.

4

No gaļas masas veido apaļas bumbiņas un liec uz cepamā papīra. Cep aptuveni 30 minūtes, līdz keftedes ir zeltainas.

Pasniedz ar grieķu jogurtu vai tzatziki mērci (recepte – šeit).

Padoms: keftedes bumbiņas, gluži kā kebabus, var izmantot tortilju vai lavaša pildīšanai, papildinot ar salātiem un mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!