Foto: Shutterstock
No Itālijas virtuves aizgūtā tomātu, mocarellas un bazilika savienību var lieti noderēt arī karbonāžu uzfrišināšanai. Pateicoties sarkanbaltsarkanajam krāsu salikumam, valsts svētkos sulīgās karbonādes lieliski aizstās tradicionālo svētku cepeti, turklāt tās lieliski garšos arī nākamajā dienā, uzliktas uz maizes šķēles vai sagreiztas gabaliņos un ietītas lavašā.
20Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
vistu filejas mocarella tomāti baziliks sāls malti melnie pipari ķiploka daiviņas rapšu eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Lielāka izmēra vistu filejas gareniski sagriež uz pusēm. Mazas filejas var vienkārši saplacināt ar gaļas āmura plakano pusi, lai tās ātrāk un vienmērīgāk izceptos. Gaļu ieziež ar sāls, piparu un ķiploku maisījumu, pārklāj ar pārtikas plēvi.

2

Pa to laiku sagriež šķēlēs tomātus un mocarellu. Baziliku sasmalcina ar nazi vai saplucina ar pirkstiem.

3

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.

4

Pannā (vislabāk izmantot pannu ar noņemamu rokturi vai bez roktura, lai to var likt cepeškrāsnī) uzkarsē eļļu, apcep filejas aptuveni 1,5-2 minūtes no katras puses.

5

Tad uz gaļas šķēlēm pamīšus liek tomātu un mocarellas šķēles. Liek pannu krāsnī un cep aptuveni 10 minūtes, līdz siers izkusis. Ja cepeškrāsns nav pieejama, tad pēc tam, kad gaļa pārklāta ar sieru un tomātiem, to turpina gatavot, samazinot liesmu līdz minimumam un uzliekot pannai vāku (lai izvairītos no gaļas piedegšanas, pannā var ieliet nedaudz ūdens).

6

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar baziliku.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!