Foto: Shutterstock
Citējot mafijas bosu Džo Espozito no "Mafijas pavārgrāmatas": "Ģeniāli vienkārša recepte, kuras dēļ nebūtu žēl pat mirt."
40Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
220 gliellopa maltā gaļa220 gcūkgaļas maltā gaļa0.33 tasestomātu pasta1 gab.olas4 šķēlesciabata1 šķipsnasāls1 šķipsnasvaigi malti melnie pipari1 saujarīvmaize MĒRCEI:1 gab.sīpoli2 gab.ķiploka daiviņas pēc garšassāls1 glāzetomātu mērce saujabaziliks, svaigs1 ĒKbaltvīna etiķis1 TKcukurs

Sagatavošana

1

Iepriekš uzkarsē krāsni līdz 160 grādiem. Izklāj cepamo plāti ar cepamo papīru.

2

Ciabatu iepriekš izmērcē.

3

Visas sastāvdaļas, izņemot rīvmaizi, liek bļodā un labi samaisa. Lai iegūtu īsto konsistenci, gaļas masai pakāpeniski pievieno tik daudz rīvmaizes, lai tefteļu masa turas kopā un tos var veidot katru aptuveni neliela citrona lielumā. No norādītā produktu daudzuma sanāk aptuveni 12-16 nelieli tefteļi.

4

Tefteļus liek uz plāts, atstatus vienu no otra, un cep krāsnī aptuveni 30 minūtes, līdz tie ir mīksti (gatavību pārbauda, iedurot ar nazi viena tefteļa vidū).

5

Pannā uzkarsē eļļu, apcep sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, līdz tie ir zeltaini, pievieno tomātu mērci, etiķi, cukuru, sāli, kapātu baziliku un sautē uz nelielas uguns aptuveni 10 minūtes.

6

Tefteļus liek tomātu mērcē un uzkarsē, līdz mērce sāk burbuļot.Pasniedz ar spageti vai kādu citu pastas veidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!