Foto: DELFI
Ziema vai vasara – ķiršu kūkai būs būt! Izmanto svaigas vai saldētas ogas, garšos vienlīdz labi.
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gmilti75 gcukurs75 gsviests1 gab.ola0.5 TKsoda500 gķirši bez kauliņiem500 gvājpiena biezpiens1 gab.citrona miziņa pēc garšasvaniļas cukurs pēc garšasmalts kanēlis, krustnagliņas50 gkartupeļu ciete0.5 TKsoda75 gvalrieksti100 gcukurs3 gab.olas

Sagatavošana

1

Svaigus ķiršus nomazgā un attīra no kauliņiem. Ziemā izmanto saldētas ogas – pirms gatavošanas tās izņem no saldētavas un atlaidina.

2

Gatavo mīklu – izsijā miltus, pievieno sodu, cukuru, istabas temperatūras sviestu un vienu olu, rūpīgi izmīca mīklu un noliek ledusskapī vismaz uz pusstundu.

3

Tikmēr biezpienu sajauc ar sasmalcinātiem valriekstiem. Tos var aizstāt ar lazdu riekstiem vai mandelēm. Lai kūka būtu viendabīga, biezpienu ieteicams izmalt caur gaļas mašīnu vai izberzt caur sietu.

4

Biezpiena masai pievieno garšvielas, izsijātu kartupeļu cieti, sodu un cukuru, olu dzeltenumus.

5

Baltumus sakuļ stingrās putās. Uzmanīgi iemaisa ķiršus un biezpiena masu.

6

Mīklu izrullē un ieceļ ietaukotā veidnē, izveidojot uz augšu nelielas maliņas. Biezpiena masu kārto mīklas "ligzdiņā" un šauj sakarsētā cepeškrāsnī.

7

Cep apmēram stundu 180 grādos. Pasniedz atdzesētu.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!