Foto: DELFI
Grilēšanas sezonai mūsu mājās nav ne atklāšanas, ne noslēguma, jo grilēt, izvēloties piemērotu ekipējumu, var arī ziemā, vien īpaši sliktos laikapstākļos šim nolūkam izmantojot kamīnu. Laika gaitā ir pārbaudītas ļoti daudzas receptes, bet tikai dažas no tām ir guvušas visu mājinieku nedalītu atzinību. Viens no šādiem ēdieniem ir vistu šķiņķīšu šašliks superātrajā marinādē – ar pārliecību varu apgalvot, ka gaļas marinēšanai būs nepieciešams vien tik ilgs laiks, līdz iekurināsi grilu, bet rezultāts noteikti tev neliks vilties.
10Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgatkauloti vistu šķiņķi bez ādas MARINĀDEI:1 liels sīpols6 bazilika lapas4 kinzas zariņi saujadilles3 sāls (lielas šķipsnas)1.5 ĒKcukurs150 mlūdens60 mletiķis

Sagatavošana

1

Iekurinu grilu. Kad tas paveikts, dodos uz virtuvi un katru šķiņķi sagriežu divās daļās. Gaļu lieku bļodā.

Foto: DELFI
2

Gatavoju marinādi. Lieku blenderī zaļumus (šis ir ideāls veids, kā izmantot zaļumu kātus), nomizotu, ceturtdaļās sagrieztu sīpolu (es izmantoju vienu tiešām lielu sīpolu, bet, ja sīpoli ir mazāka izmēra, tad marinādei būs vajadzīgas 2-3 galviņas) un visu pārleju ar ūdeni.

Foto: DELFI
3

Smalcinu līdz viendabīgai putrveida konsistencei. Pārleju gaļu ar marinādi, ar rokām rūpīgi iemasēju marinādi gaļā, līdz gaļas gabaliņi kļūst gaišāki, reaģējot ar etiķi.

Foto: DELFI
4

Tici vai ne, bet gaļa jau ir gatava vēršanai uz iesmiem un grilēšanai.

Foto: DELFI
5

Apcep šašliku virs karstām oglēm, ik pa laikam grozot iesmiņus un neļaujot gaļas gabaliņiem cepties pārāk strauji un piedegt, lai tie nezaudētu sulīgumu. Kad gabaliņi kļuvuši zeltaini un ir teju gatavi, pārslaku tos ar bļodā palikušo marinādi un turpinu cept, līdz gaļa ir gatava – šādi šasliks būs īpaši sulīgs un aromātisks.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!