Foto: Shutterstock
Gards un viekārši pagatavojams piena ķīselis, ko pasniedz ar ogu mērci, skābenu dzērveņu ķīseli, aukstu pienu vai vaniļas mērci.
20Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 lpiens4 ĒKcukurs3 ĒKkartupeļu milti1 ĒKvaniļas cukurs

Sagatavošana

1

800 ml piena ielej katliņā un liek uz uguns. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un maisot izkausē.

2

Kartupeļu cieti ieber citā traukā, pielej atlikušo (200 ml) pienu, samaisa un maisot lej klāt katliņa saturam.

3

Uzvāra, līdz ķīselis uzmet burbuli un sabiezē. Ķīseli lej trauciņos un atdzesē.

4

Pasniedz ar dzērveņu ķīseli, vaniļas mērci vai zemeņu mērci, kas pagatavota, sablendējot saldētas zemenes ar cukuru.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!