Svinībām vai īpašai ēdienreizei - svaigie lapu salāti ar kartupeļu pankūku un laša tartaru. Recepti iesaka restorānu tīkls "Tex-Mex".
30Minūtes
20Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
PANKŪKĀM:2 kartupeļi1 ĒKmilti eļļa cepšanai TARTARAM:200 gsvaigs lasis10 gkaperi pēc garšassāls, pipari4 paipalu olas pēc garšasVusteras mērce SALĀTIEM:200 glapu salāti50 gķirštomāti40 gredīsi2 gurķi1 paprika olīveļļa MĒRCEI:200 gjogurts bez piedevām baziliks

Sagatavošana

1

Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves, izspiež sulu, pievieno miltus, sāli un piparus.

2

Sagatavo 4 pankūkas un tās apcep zeltaini brūnas no abām pusēm.

3

Laša fileju smalki sagriež, pievieno sakapātus kaperus, sāli, piparus un Vusteras mērci. Visu rūpīgi samaisa.

4

Uz porciju šķīvjiem liek lapu salātus, un pa virsu kārto sagrieztus dārzeņus, pārlej ar olīveļļu un jogurta bazilika mērci (pusi jogurta sablendē ar baziliku, sāli un pipariem pievieno atlikušo jogurtu un samaisa).
Pa virsu kārto kartupeļu pankūku un laša tartaru, dekorē ar paipalas oliņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!