Šos salātus pagatavot ir ļoti vienkārši, lēti un relatīvi ātri, stāsta Mareks, kurš nolēmis padalīties ar savu eksperimentu rezultātā radušos ļoti garšīgo recepti.

Sāksim ar traukiem: šos salātus ēd no šķīvja, nevis bļodas. un pagatavo uzreiz šķīvī – tik, cik pats apēdīsi. Vēl vajadzīga maza, maza, maza, nu pavisam maza bļodiņa (ja cieni suši, var izmantot suši mērces trauciņu).

15Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

svaigie lapu salāti apelsīns baltmaize saldais krējums kokosriekstu skaidiņas

Sagatavošana

1

Saplūkā salātu lapas palielās strēmelītēs un liek šķīvī. Uz šķīvja liek aptuveni divas līdz trīs plucinātas salātlapas.

2

Kad šis varoņdarbs paveikts, jānomizo apelsīns, jāsadala pa daiviņām un pamīšus jāsaliek pa virsu lapām. Visu ar rokām samaisa. Es pat nezinu, vai to var saukt par maisīšanu, ja šķīvja saturs vienkārši jāpārliek tā, lai daļa lapu būtu virs apelsīniem un daļa zem.

3

Ķeras pie receptes sarežģītākās daļas - mērces. Ielej traukā nedaudz saldā krējuma - tik, cik vēlas saviem salātiem.

4

Nepievienojot cukuru, ar dakšu sakuļ. Galvenais - panākt, lai krējums tikai mazliet sabiezinās; mūsu mērķis nav iegūt putukrējumu.

5

Pievieno kokosriekstu skaidiņas un samaisa. Lej mērci mazajā trauciņā un novieto uz salātu šķīvja malas vai vidū - tā, lai apkārt ir salāti. Gaumes lieta - katrs dara kā vēlas, bet es lieku mērces trauciņu uz šķīvja malas, jo tā visu laiku tek un nokļūst šķīvī nevis uz galda.

6

Vienu baltmaizes šķēli sagriež vairākās gareniskās šķēlēs un bez eļļas apcep tā, lai ārpuse būtu apgrauzdēta, bet iekšpuse mīksta. Gatavos grauzdiņus kārto pamīšus virs salātiem.

Tavi apelsīnu salāti ar salātu lapām, krējuma-kokosriekstu mērci un baltmaizes grauzdiņiem ir gatavi!

Ēšana jau ir cits jautājums. Es tos ēdu ar dakšu, mēģinot uzspraust uz tās mazliet no katras sastāvdaļas un tad ar to visu "iebraucot" mērcē.

Lai labi garšo!

Kāda ir tava mīļākā salātu recepte? Pastāsti arī citiem, sūti receptes aprakstu un garšīgā galarezultāta fotogrāfiju uz receptes@delfi.lv!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!