Foto: Publicitātes foto
Svaigā siera kūku variācijas un ideju rezerves šķiet neizsmeļamas. Brīdī, kad šķiet, ka vairs jau neko nevar jaunu izdomāt, allaž parādās jaunas versijas par šo tik iecienīto desertu. Restorāna "Kaļķu vārti" šefpavārs Raimonds Zommers piedāvā recepti kūkai ar skābā krējuma un kazas svaigsiera krēmu uz auzu pārslu cepumu pamatnes. Kūkas "rozīnīte" - auzu pārslu cepuma konfekte un rabarberu želeja! Receptes pagatavošanai Raimonds izmantoja cepumus "Selga".
180Minūtes
21Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 gauzu pārslu cepumi 'Selga'40 gsviests200 mlpiens100 grīsu pārslas100 gskābs krējums100 gkazas piena svaigsiers75 gcukurs1 naža galsvaniļas cukurs10 želatīna plāksnītes100 gauzu pārslu cepumi 'Selga'100 gpūdercukurs1 ĒKkakao50 gsviests50 gžāvētas dzērvenes50 glazdu rieksti100 gsvaigas ogas50 gcukurs100 grabarberu sīrups100 grabarberi50 gūdens2 želatīna plāksnītes

Sagatavošana

1

Gatavo pamatni no auzu pārslu cepumiem: izkausē sviestu, pievieno sablendētus cepumus un kārtīgi samaisa, veido kūkas pamatni pēc vajadzības un saviem ieskatiem.

2

Gatavo krēmu: pusi no piena uzvāra, pievieno rīsu pārslas, vāra uz lēnas uguns, līdz putra gatava, atdzesē un kārtīgi sablendē, līdz iegūta viendabīga masa.

3

Skābo krējumu puto aptuveni piecas minūtes, pievieno vaniļas cukuru un kazas sieru, visu samaisa.

4

Atlikušajā pienā uzbriedina želatīnu. Kad tas uzbriedis, pienu uzsilda, lai želatīns izkūst. Pienam pievieno iepriekš sagatavoto masu, kārtīgi samaisa.

5

Iegūto masu lej kūkas formā, kas apakšā noklāta ar auzu pārslu cepumu masu. Atdzesē ~ 2 stundas un griež pēc vajadzības.

6

Gatavo auzu pārslu cepuma konfekti: katlā izkausē sviestu, pievieno sablendētus auzu pārslu cepumus, kakao, sakapātas dzērvenes un pūdercukuru. Samīca, iegūstot viendabīgu masu. Tad veido konfektes formu. Izveidoto konfekti apviļā sakapātos lazdu riekstos.

7

Lai pagatavotu ogu mērci, ogas liek traukā, pievieno cukuru un sablendē. Izberž caur sietu. Pasniedz kopā ar cepumu kūku.

8

Gatavo rabarberu želeju: vispirms rabarberiem veic pirmapstrādi, sagriež garenās šķēlēs un liek katlā, kurā ir ūdens un cukurs.

9

Kad rabarberi mīksti, tos nokāš, šķidrumam pievieno uzbriedinātu želatīnu un lej traukā.

10

Rabarberus kārto paralēli vienu otram, un ļauj masai sastingt. Sagriež formās, kā norādīts attēlā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!