Foto: Shutterstock
Šveices siera fondī piedevām var pasniegt olīvas, marinētus dārzeņus, svaigu dārzeņu salātus vai pikantu šķiņķi, salami desu vai zivi.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gsiers Gauda300 gsiers Emental250 gbaltvīns0.5 ĒKcitrona sula1 ĒKkartupeļu milti40 gķiršu degvīns1 gab.ķiploka daiviņa malti baltie pipari muskatrieksts0.5 glāzeūdens2 gab.franču maize

Sagatavošana

1

Ķiploku notīra, pārgriež uz pusēm un ar to ierīvē fondī katlu. Abu šķirņu sierus smalki sarīvē un kopā ar vīnu un citrona sulu vai 3 ēdamkarotēm baltvīna etiķi liek fondī katlā.

2

Katlu novieto uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, sieru izkausē.

3

Kartupeļu cieti izmaisa ūdenī, pievieno siera masai un uzvāra, tad pielej degvīnu, pieber piparus un muskatriekstu.

4

Lai siera masu uzturētu siltu, to liek uz fondī statīva un silda. Maizi sagriež vai salauž gabalos.

Iesūtīja: negro

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!