Foto: Publicitātes foto
Rudens sezonā gribas baudīt karstus, sātīgus, mājīgumu izstarojošus ēdienus, tāpēc vakariņu ēdienkartei piedāvājamm pagatavot sviesta ķirbja tarti, kam pievienota salvija. Par rudens tartes pavadoni kļūs cietais siers "Džiugas", kas maltītei sniegs sevišķi bagātīgu, bet vienlaikus arī patīkami maigu pēcgaršu.
180Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
PAMATNEI:0.25 glāzemilti2.5 TKsasmalcinātas svaigas salvijas0.5 TKsāls6 ĒKauksts, kubiņos sagriezts sviests2 ĒKauksts, kubiņos sagriezts margarīns3 ĒKauksts ūdens1 olas baltums PILDĪJUMAM:0.75 sviesta ķirbis1 ĒKeļļa šķipsnasāls1 glāzekrējums1 glāzerīvēts cietais siers "Džiugas"1 ola1 olas dzeltenums nedaudz piparu un dažas salvijas lapiņas dekorēšanai

Sagatavošana

1

Samaisa miltus, sasmalcinātu salviju un sāli. Šai masai pievieno sviesta un margarīna kubiņus, labi samaisa un pievieno ūdeni.

2

Mīklu ietin plēvē un uz stundu atstāj ledusskapī.

3

Uz virsmas, kas apbārstīta ar miltiem, izrullē mīklu. Izveido no tās aptuveni 43 cm taisnstūri ar paceltām malām. Maigi sadursta mīklas pamatni un sānus ar dakšiņu un atstāj nostāvēties uz pusstundu.

4

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190°C, ievieto mīklas pamatni ar cepamo papīru izklātā formā, pārklāj ar cepamā papīra loksni, uzber pupiņas vai keramiskos zirņus un cep 18–20 minūtes.

5

Uzmanīgi noņem cepamo papīru un pupiņas un cep vēl 10–15 minūtes, līdz cepetis iegūst gaiši zeltainu nokrāsu. Apsmērē tā pamatni un sānus ar olu baltumu un cep vēl 5 minūtes, kamēr izžūst un sāk spīdēt. Izcepušo mīklu atstāj atdzist aptuveni 15 minūtes cepamajā formā.

6

Nomizo ķirbi, sagriež kubiciņos, apkaisa ar sāli un pipariem, apslaka ar eļļu, nedaudz pasautē un noliek malā.

7

Nelielā katlā ar biezu pamatni uz vidējas uguns pavāra krējumu, neaizmirstot periodiski apmaisīt.

8

Vārīto krējumu nedaudz padzesē, tad samaisa ar rīvēto sieru "Džiugas". Pievieno sāli un piparus.

9

Sakuļ olu un atsevišķi olas dzeltenumu, samaisa sakulto masu ar krējuma un siera maisījumu, ieber sautētos ķirbja kubiņus.

10

11

Masu lej izceptajā pamatnē un turpina cept pīrāgu 160°C karstā cepeškrāsnī aptuveni pusstundu.

12

Pēc tartes izņemšanas no cepeškrāsns nesteidzieties to sagriezt – apbārstiet ar salviju un pagaidiet 20 minūtes, tad pasniedziet līdz istabas temperatūrai atdzisušo gardumu.

12 mēnešus briedināts cietais siers "Džiugas"® Mild

Maigās garšas un aromāta kombinācija. Ideāli tiek rīvēts un piemērots makaronu ēdieniem, vēršacīm, risoto. Bērniem un jauniešiem cietā siera lietošanu uzturā ieteicams sākt tieši ar šo siera, tā kā "Džiugas" sieru garšu paletē šim sieram piemīt īpaši maiga garša.

Īpaši rekomendēts lietot brokastīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!