Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Arī šāda var būt vasarīgi sātīga pusdienu vai vakariņu maltīte – mīklas pīrāgs, kas pildīts ar jaunajiem kartupeļiem, garda šķiņķa šķēlītēm un blanšētām pupiņām. Garšīgi un nemaz nav sarežģīti! Veģetāru šo pīrāgu vari padarīt aizstājot šķiņķi ar, piemēram, gailenēm vai šampinjoniem.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
500 gsmilšu mīkla300 gcūkgaļas šķiņķis (šķēlītēs)250 gsviesta pupiņas6 sīpolloki300 gjaunie kartupeļi (vārīti)1 ola100 mlsaldais krējums PIEDERUMI: 25cm liela pīrāga forma vai apaļš cepamais trauks

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200oC. Uz cepeškrāsns apakšējām restītēm atstāj cepamo pannu, lai tā uzkarstu.

2

Ņem aptuveni 200 g smilšu mīklas, saveļ bumbā, un pēc tam plāni izrullē aplī, kas nosegtu pīrāga formas pamatni.

3

Mīklu rūpīgi izklāj un tai pa virsu, pīrāga pamatnē, liek šķiņķa šķēlītes. Pēc tam pāri liek divas minūtes novārītas sviesta pupiņas.

4

Kad tas izdarīts, pārkaisa sasmalcinātas jauno sīpolu šķēlītes. Apkaisa ar garšvielām.

5

Pēc tam liek beidzamo pīrāga kārtu – vārītu jauno kartupeļu šķēlītes.

6

Ņem atlikušo smilšu mīklas daļu, saveļ bumbā un izrullē aplī.

7

Pirms pīrāgam liek virskārtu, sakuļ olu, kurā iecilā saldo krējumu, un olas un krējuma masu vienmērīgi pārlej pīrāga pildījumam.

8

Pīrāgam pa virsu liek mīklas cepurīti, cieši noslēdz maliņas un nogriež lieko mīklu.

9

No mīklas atgriezumiem var veidot dažādas formas rotājumus (pēc patikas), ko liek uz mīklas cepurītes.

10

Pīrāgu liek cepeškrāsnī uz cepamās pannas, kas atstāta uz zemākajām restītēm. Cep 45-50 minūtes, līdz mīkla kļuvusi zeltaina.

11

Kad pīrāgs gatavs, ņem laukā no cepeškrāsns un nedaudz atdzesē. Pasniedz sagrieztu šķēlēs.

Lai labi garšo!

Tasty.lv padoms: šķiņķa vietā vari izmantot ceptas vistas filejas šķēlītes, kas, piemēram, palikušas no iepriekšējā vakara maltītes. Bet sviesta pupiņu vietā vari izmantot zaļās pākšu pupiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!