Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Bagātīgas pusdienas pēc indiešu virtuves labākajām tradīcijām – dzelteno šķelto zirņu putra ar kuminā un gī sviestā apceptiem sīpoliem. Asumiņu maltītei piešķirs arī ingvers un pavisam nedaudz čili garšvielas, bet izteiksmīgo krāsu un smaržu – kurkuma.
80Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
ZIRŅU PUTRAI:250 gchana dahl šķeltie zirņi2 gab.ķiploka daiviņas1 ĒKrīvēts ingvers1 TKkurkuma2 gab.lauru lapas TARKA GARNĒJUMS:2 ĒKgī sviests vai augu eļļa0.5 TKkumins1 gab.sīpols1 gab.ķiploka daiviņa1 šķipsnačili pārslas

Sagatavošana

1

Katliņā uzvāra vienu litru ūdens, kurā pēc tam ber kārtīgi noskalotus "chana dahl" zirņus, saspiestas ķiploku daiviņas, sarīvētu ingveru, kurkumu un lauru lapas.

2

Zirņiem ļauj vārīties, un ik pa laikam nosmeļ no virspuses putas. Katliņam virsū liek vāku un vāra 45–60 minūtes, ik pa laikam zirņus apmaisot.

3

Pēc tam gatavo "tarka" ēdiena daļu: pannā uzkarsē gī sviestu vai eļļu, bet pēc tam pievieno kuminu un dažas sekundes apgrauzdē.

4

Pannā pievieno sasmalcinātu sīpolu, ķiploku un čili pārslas. Sastāvdaļas apcep 10–15 minūtes, līdz sīpoli apbrūnējuši un kļuvuši mīksti. Pannu ņem nost no plīts.

5

Pievēršas zirņu putrai – ja tā vēl ir šķidra, ņem nost katliņa vāku un pagriež intensīvāku plīts liesmu, lai liekais šķidrums iztvaikotu.

6

Tiklīdz "dhal" ir mīksts un teju maigā, vienmērīgā masā, putrai pievieno nedaudz sāls.

7

Pasniedz liekot "dhal" bļodiņās, un pa virsu liekot "tarka" – kumīnā apceptos sīpolus.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!