Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gardām pusdienām un vakariņām pietiek vien ar kārtīgi saceptu karbonādi. Tāpēc teļa gaļas šnicele būs lieliska izvēle. Pasniedz to kopā ar svaiga gurķa salātiņiem, kas sajaukti ar jogurta mērci.
45Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
300 gteļa gaļas fileja (var izmantot arī cūkgaļu)2 ĒKmilti sāls pipari1 ola (sakulta)125 grīvmaize0.5 garais gurķis2 ĒKbezpiedevu jogurts2 TKbaltvīna etiķis2 ĒKsaulespuķu eļļa citrona daiviņas pasniegšanai dilles

Sagatavošana

1

Teļa gaļas filejas izdauza ar gaļas āmurīti, lai tās būtu plakanas.

2

Dziļā šķīvī saber miltus un pievieno tiem sāli un piparus. Sagatavo arī šķīvi ar sakultu olu un šķīvi ar rīvmaizi. Pēc tam miltu masā apviļā karbonādes, tad tās iemērc sakultajā olā, bet pēc tam – rīvmaizē. Kad karbonādes apviļātas, tās ieliek ledusskapī atdzist uz 30 minūtēm.

3

Tikmēr pagatavo gurķu salātus – gurķi sagriež plānās šķēlītēs un saber bļodā. Pievieno jogurtu, baltvīna etiķi, sāli un piparus. Salātus apmaisa un atliek maliņā.

4

Uzkarsē pannu ar eļļu, kurā tiks ceptas karbonādes. Kad eļļa uzkarsusi, cep karbonādes – aptuveni 3 minūtes no katras puses, līdz šniceles ir zeltaini brūnas.

5

Apceptās šniceles pasniedz lielos šķīvjos ar gurķu salātiem, citrona daiviņām un dillēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!