Foto: Publicitātes foto
Piektdienas vakaram piestāv intensīvākas garšas, kādēļ gan nesarīkot tex-mex ballīti? Vai vismaz vakariņas tex-mex noskaņā - kotletītes ar tortiljām un pašu marinētiem sīpoliem.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
400 gmaltā gaļa1 paciņa Santa Maria piedevas maltai gaļai1 iepakojums Santa Maria tortiljas2 tomāti1 gurķis100 gmajonēze Santa Maria persilāde1 TKSanta Maria čipotles (pievieno majonēzes mērcei, lai garša būtu asāka) marinēti sīpoli svaigi garšaugi (maurloki vai lociņi)

Sagatavošana

1

Sajauc malto gaļu ar Santa Maria piedevu un veido kotletes.

2

Cep no abām pusēm, līdz tās ir zeltaini brūnas.

3

Sagriež tomātus šķēlītēs un gurķus gareniski plānās šķēlītēs.
Samaisa majonēzi ar persilādi. Ja vēlas asāku garšu, pievieno vienu tējkaroti čipotles.

4

Uzsmērē majonēzes mērci uz tortiljām un liek uz tām kotletes un sagrieztos dārzeņus. Rotā ar garšaugiem un persilādi.

Pasniegt var divējādi: jau iepriekš salocīt tortiljas "kabatiņās" vai aptuveni trīs minūtes pasildīt tortiljas krāsnī un salikt visas sastāvdaļas uz šķīvja, lai katrs pilda savu tortilju pēc sirds patikas.

Padoms! Lai pagatavotu marinētus sīpolus, sajauc citrona sulu, 1 ēdamkaroti cukura, 1 tējkaroti sāls un 2 ēdamkarotes eļļas vai 1 ēdamkaroti balzamiko. Sagriež sīpolu šķēlītēs, pārlej ar marinādi un marinē 15 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!