Foto: DELFI
Kārdinošs tiramisu ar maskarpones krēmu, kafiju un dāmu pirkstiņiem. Recepti piedāvā restorāna "3" šefpavārs Juris Dukaļskis un "Borjomi".
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 mlsaldais krējums250 gmaskarpone75 mlMarsala vīns5 ĒKpūdercukurs300 mlstipra kafija175 gdāmu pirkstiņi25 gtumšā šokolāde2 TKkakao zemenes

Sagatavošana

1

Liek saldo krējumu, maskarpone sieru, marsalu un cukuru lielā bļodā. Puto, kamēr masa iegūst blīvu putukrējuma konsistenci.

2

Sagatavo servēšanas šķīvi. Ielej kafiju seklā traukā un tajā pāris sekundes no abām pusēm apmērcē dāmu pirkstiņus, kamēr tie sasūcas ar šķidrumu, bet jāuzmana, lai tie nav pārmērcēti! Pusi no dāmu pirkstiņiem, kas jau piesūcināti ar kafiju, vienā slānī liek jau iepriekš sagatavotajā servēšanas šķīvī. Pēc tam tiem virsū uzklāj pusi no iepriekš izveidotās krēma masas. Tālāk, izmantojot rupjo rīves pusi, uzrīvē virsū lielāko daļu no tumšās šokolādes. Slāņus atkārto (vajadzētu izmantot visu kafiju!) un nobeidz tā, lai virsējais slānis ir no krēma masas.

3

Uzliek traukam vāku un ļauj pāris stundas (vai vislabāk uz nakti) ievilkties. Ledusskapī uzglabāt var līdz pat divām dienām. Pasniegšanās brīdī pārkaisa ar kakao pulveri un uzrīvē virsū (jau atkal ar rupjo rīves pusi) tumšo šokolādi, kā arī zemenes vai citas ogas.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!