Foto: Vida Press
Lai gan klasiski par eskalopu sauc plānas cūkgaļas, teļa vai jēra gaļas filejas šķēles, šajā reizē atļausimies "grēkot" un šo apzīmējumu piešķirsim arī tītara filejai. Neparasts dažādu eksotisku garšu salikums, kas kopā veido īpašu kombināciju. Vēl labākam rezultātam gatavo visu nevis grilpannā vai cepeškrāsnī, bet uz īstām grila oglēm.
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 1 cm biezas tītara filejas šķēles1 vidēji liels salds ananass1 ĒKbrūnais vai demerara cukurs2 ĒKsaulespuķu eļļa MARINĀDEI:2 TKpaprikas pārslas1 TKmalti melnie pipari1 TKkaltēts oregano0.5 TKkaltēts timiāns1 liela ķiploka daiviņa, izspiesta caur spiedi MĒRCEI:1 smalki kapāts čili bez sēklām rīvēta citrona miziņa un sula no viena citrona

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo marinādi: sajauc visas sastāvdaļas un ierīvē tītara filejas šķēles. Ļauj gaļai marinēties no 10 minūtēm līdz pat pāris stundām.

2

Kad gaļa iemarinēta, ķeras pie cepšanas. Bet vispirms veselu ananasu sagriež 6-8 šķēlēs, izgriež serdi. Ananasus nosusina, liek sakarsētā grilpannā un no abām pusēm apcep 4-5 minūtes. Gatavos augļus liek uz šķīvja un pārkaisa ar demerara cukuru.

3

Marinētos tītara eskalopus, izmantojot kulināro otu, no vienas puses pārziež ar eļļu. Liek grilpannā vai uz grila restēm ar eļļaino pusi uz leju un cep 2-3 minūtes, tad pārsmērē ar eļļu augšpusi un apgriež gaļu. Cep vēl 1-2 minūtes.

4

Gatavos eskalopus kārto uz šķīvja virs ceptajiem ananasiem. Pasniedz ar čili mērci, kuru pagatavo, vienkārši sajaucot bļodiņā visas norādītās sastāvdaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!