Foto: DELFI
Pasterizēti tomāti želejā ar etiķi ziemai.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

tomāti sīpoli želatīns dilles baziliks lauru lapas etiķis 9% sāls cukurs

Sagatavošana

1

Salieku tomātus un sīpolus kārtām, pilnā burciņā (puslitra) uzberu aptuveni 1 TK želatīna, tad lēnām pāri karstu marinādi.

2

Tomātus griežu šķēlēs, sīpolus arī šķēlēs. Burciņas apakšā lieku kādu zaļumu bišķi - dilles zariņu, bazilika lapiņu, lauru lapu un melno apaļo piparu. Tad pamīšus kārtoju - tomātu kārtu, sīpolu kārtu.

3

Puslitra burciņai aptuveni 1 tējkaroti želantīna uzberu, 750 ml burciņai beru tējkaroti ar kaudzīti. To visu pārleju ar marinādi.

4

Marinādi vispār taisu pēc garšas, bet pamatā ir tādas proporcijas: uz 0,4 l ūdens ņemu 60 g 9 % etiķa, 15 g sāls, 25 g cukura.
Šoreiz uz 8 burciņām, no kurām 5 bija puslitra un trīs 750 ml taisīju 3 l marinādes, kas palika bišķi pāri.

5

Pēc tam to visu pasterizēju 80 grādos. 0,5 l - 10 minūtes, 0,75 l - 12-13 minūtes.

6

Pasterizē: jāvāra ūdens peldē visa burka, kurā ir marināde+tomāti un sīpoli Verdošā ūdenī, kam ir noteiktā temperatūra, turi tās burciņas noteikto laiku. Ja temperatūra sāk kāpt, samazini uguns liesmu (elektrību, atkarībā kāda plīts), lai ūdenim turētos vienmērīga temp.

7

Es burciņas neapgriežu, man tas želatīns tāpat izšķīst, lēnām pārlejot tomātus ar marinādi un pasterizējot.

Iesūtīja: IneseB

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!