Sastāvdaļas
Sagatavošana
Salieku tomātus un sīpolus kārtām, pilnā burciņā (puslitra) uzberu aptuveni 1 TK želatīna, tad lēnām pāri karstu marinādi.
Tomātus griežu šķēlēs, sīpolus arī šķēlēs. Burciņas apakšā lieku kādu zaļumu bišķi - dilles zariņu, bazilika lapiņu, lauru lapu un melno apaļo piparu. Tad pamīšus kārtoju - tomātu kārtu, sīpolu kārtu.
Puslitra burciņai aptuveni 1 tējkaroti želantīna uzberu, 750 ml burciņai beru tējkaroti ar kaudzīti. To visu pārleju ar marinādi.
Marinādi vispār taisu pēc garšas, bet pamatā ir tādas proporcijas: uz 0,4 l ūdens ņemu 60 g 9 % etiķa, 15 g sāls, 25 g cukura.
Šoreiz uz 8 burciņām, no kurām 5 bija puslitra un trīs 750 ml taisīju 3 l marinādes, kas palika bišķi pāri.
Pēc tam to visu pasterizēju 80 grādos. 0,5 l - 10 minūtes, 0,75 l - 12-13 minūtes.
Pasterizē: jāvāra ūdens peldē visa burka, kurā ir marināde+tomāti un sīpoli Verdošā ūdenī, kam ir noteiktā temperatūra, turi tās burciņas noteikto laiku. Ja temperatūra sāk kāpt, samazini uguns liesmu (elektrību, atkarībā kāda plīts), lai ūdenim turētos vienmērīga temp.
Es burciņas neapgriežu, man tas želatīns tāpat izšķīst, lēnām pārlejot tomātus ar marinādi un pasterizējot.
Iesūtīja: IneseB