10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
3 ltomātu sula5 gab.melnie pipari5 gab.smaržīgie pipari3 gab.lauru lapas4 gab.krustnagliņas0.5 gab.muskatrieksts1 gab.ķiploka daiviņa50 gcukurs30 gsāls5 ĒKetiķa esence
Sagatavošana
1
Sulu lēni vāra, visas garšvielas (ķiploku sīki sagriež, muskatriekstu sarīvē) iesien marles maisiņā, liek verdošā masā un turpina vārīt, līdz mērce paliek skāba krējuma biezumā.
2
No 3 litriem sulas iegūst apmēram litru mērces.
3
Izņem maisiņu ar garšvielām un pievieno esenci.
4
Karstu mērci pilda burkās un pasterizē (var arī nepasterizēt).
Iesūtīja: Zive
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit