Foto: Privātais arhīvs
Dažreiz kāre pēc kāda produkta ir tik liela, ka gadās sakombinēt gaļu ar gaļu vai kartupeļus ar kartupeļiem. Šogad tomātu raža ir tik varena, ka tos var izmantot sātīgas pastas pagatavošanā, klāt piekožot, protams, ka tomātu salātus, stāsta receptes autore Maija Jaunzeme.

Smalki sagriež sīpolu, sasmalcina divas ķiploka daiviņas, apcep sakarsētā eļļā līdz sīpoli kļuvuši zeltaini un gandrīz caurspīdīgi. Pievieno uz rupjās rīves sarīvētu burkānu un smalki sagrieztu kāpostu.

Sutina zem vāka apmēram desmit minūtes.

Pievieno smalki sagrieztus tomātus, nav nepieciešams tos blanšēt. Ja tomēr nepatīk to miziņas, te atradīsi video padomu, kā no tās atbrīvoties pāris minūšu laikā. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un divas karotes bazilika pesto.

Paralēli vāra makaronus, tos nokāš, kad viducī vēl jūtams kraukšķis. Kā novārīt makaronus, lai tie nesaliptu, atradīsi šajā rakstā.

Makaronus pievieno pannā saceptajiem dārzeņiem, pielej nedaudz pienu. Apmaisa un uzliek vāku, atstāj uz trīs minūtēm pasautēties.

Pasniedz ar svaigiem tomātiem, kas sagriezti šķēlēs, apkaisīti ar sāli un baziliku. Ja vēlas, var šķēles apsmērēt ar pesto. Pārlej ar balzamiko krēmu. Izrādās, ka šo krēmu iespējams pagatavot mājās, turklāt nepieciešamas vien divas sastāvdaļas.

Foto: Privātais arhīvs
Iesūtījusi: Maija Jaunzeme

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!