Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojamo tomātu-bazilika sviestu var pasniegt gan pie grilētas gaļas, gan vienkārši uz svaigi apgrauzdētas maizes šķēles.
5Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

180 gmīksts sviests TKsāls pēc garšasmalti melnie pipari1 TKcitronu sula1 šķipsnacukurs2 ķiploka daiviņas10 bazilika lapas

Sagatavošana

1

Tomātus noblanšē, noņem miziņu. Ķiplokus nomizo.

2

Tomātus un pārējās sastāvdaļas, izņemot sviestu, ar rokas blendera palīdzību vai virtuves kombainā sasmalcina līdz viendabīgai masai.

3

Tad pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un puto, līdz sviests ir vienmērīgi samaisīts ar pārējām sastāvdaļām.

4

Tomātu sviestu liek bļodiņā un pārklāj ar pārtikas plēvi. No iegūtās masas var izveidot arī rullīti un ietīt to pergamenta papīrā vai pārtikas plēvē. Sviestu liek ledusskapī kārtīgi atdzist.

Vislabāk sviestu izmantot tūlītējai apēšanai, bet, ietītu pārtikas plēvē, to var uzglabāt ledusskapī un izmantot nedēļas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!