Foto: Shutterstock
Gaidot viesus jācep lepna torte 'Melnais princis'.
120Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
manna veidnes izkaisīšanai sviests veidnes ietaukošanai MĪKLAI:2 olas500 mlskābs krējums1.5 glāzescukurs2 glāzesmilti4 ĒKkakao1 TKsoda (etiķis sodas dzēšanai)40 gab.valrieksti rums, konjaks vai jebkurš liķieris pec izvēles KRĒMAM:1 gab.bundža iebiezināta piena200 gsviests DEKORAM: sasmalcināti rieksti rīvēta šokolāde

Sagatavošana

1

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus ar sāls šķipsnu sakuļ, līdz sāk veidoties pastingras putas, tad pievieno cukuru un turpina kult. Tad pa vienam pievieno dzeltenumus un iekuļ.

2

Citā traukā krējumu sajauc ar izsijātu kakao. Kakao masu pievieno olu baltumu masai un sajauc. Tad pievieno izsijātus miltus un ar etiķi ( šim mērķim var izmantot arī citronu sulu) "dzēstu" sodu.

3

Mīklu strauji nemaisa, visu labāk lēni, kārtīgi iecilā!

4

Pusi no riekstu daudzuma sasmalcina un piejauc mīklai.

5

Cepamo veidni ar noņemamu malu ieziež ar sviestu un izbārsta ar mannu. Mīklu lej kēksa formā un liek cepties cepeškrāsnī. Cep aptuveni 40 minūtes 200 grādos.

6

Kad gatavs, noņem veidnei malu, ar asu nazi pārgriež biskvītu plakaniski, sadalot trīs ripās. Katru ripu pārslaka ar liķieri, konjaku, brendiju vai rumu. Atdzesē

7

Krēms: mīkstu sviestu saputo ar atdzesētu, vārītu iebiezinato pienu.

8

Atdzesētās tortes kārtas pārziež ar krēmu. Virsējo kārtu pārsmērē ar krēmu un pārkaisa ar atlikušajiem kapātajiem riekstiem un šokolādi.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!