Par godu Krievijas baleta prīmai Annai Pavlovai nosauktā torte ir viegla un gaisīga kā balerīna. Tās izcelsme ir Jaunzēlande, kur vēl šodien torte "Pavlova" nereti tiek pasniegta viesībās.

Torte "Pavlova" ir maigs bezē biskvīts, kas ārpusē veido kraukšķīgu garoziņu, bet iekšpusē saglabā mīkstu, zefīram līdzīgu konsistenci. To vienmēr pasniedz ar svaigām sezonas ogām un augļiem, kurus bagātīgi klāj uz krēma kārtas. Tradicionāli krēmu gatavo no putukrējuma. Torti dekorē neilgi pirms pasniegšanas, lai tā saglabātu kraukšķīgo virskārtu.

360Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
PAMATNEI:4 lielu olu baltumi200 gpūdercukurs0.5 TKvaniļas ekstrakts1 TKbaltvīna etiķis0.5 ĒKkukurūzas ciete KRĒMAM:230 gMascarpone230 mlsaldais krējums60 mlBalzama liķieris Šarlote2 ĒKcukurs svaigas ogas un augļi

Sagatavošana

1

Uzkarsē krāsni līdz 130C. Sagatavo pannu: uz cepamā papīra uzzīmē apli ar diametru 20cm - tortes izmērā. Papīru ar apzīmēto pusi uz leju ieklāj pannā.

2

Ar mikseri vidējā ātrumā saputo olas baltumus vieglās putās. Turpinot putot, pakāpeniski pa ēdamkarotei pievieno pūdercukuru. Saputo masu līdz putas ir stingras un spīdīgas, un cukurs izkusis.

3

Ieputo vaniļas ekstraktu.

4

Iecilā masā etiķi un kukurūzas cieti (var aizvietot ar kartupeļu cieti).

5

Masu kārto uz pannas vēlamajā formā, tortes vidū veidojot nelielu padziļinājumu.

6

Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 75 min, līdz virsējā kārta ir sausa, un tortei izveidojusies viegli zeltaina nokrāsa. Izslēdz krāsni, torti atstājot pilnībā atdzist uz 4h.

7

Gatavo krēmu. Saputo maskarponi, līdz tā kļūst viendabīga un maiga.

8

Pievieno 2/3 saldā krējuma un cukura un saputo līdz stingrām putām. Uzmanīgi, nepārputo!

9

Iemaisa balzama liķieri "Šarlote". Pievieno un iemaisa saldo krējumu līdz vajadzīgajai konsistencei.

10

Krēmu klāj uz atdzisušās tortes, rotā ar svaigām ogām un augļiem.

Recepti sagatavoja Baiba Muzikante, Caramelle.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!