Foto: Shutterstock
Klasiska svinību galda vērtība - zivju galerts, kura galvenās sastāvdaļas ir zivis un garšsaknes.
90Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
800 gzivis2 TKželatīns garšsaknes, sāls, pipari, lauru lapas

Sagatavošana

1

Ja ņem veselas zivis, tad zivis notīra, nogriež galvu, spuras un izņem asaku, liek aukstā ūdenī un vāra uz lēnas uguns apmēram 20— 30 minūtes.

2

Buljonu izkāš, zivs filejas sagriež gabaliņos, ieliek buljonā un pievieno garšsaknes, sāli, piparus un beigās lauru lapas.

3

Vāra uz ļoti mazas uguns 30 min.

4

Filejas gabaliņus izņem, sakārto lēzenās bļodiņās vai siļķu traukos un pārlej ar izkāstu buljonu, kurā izšķīdināts uzbriedināts želatīns. Liek vēsumā, lai sastingst.

Lai galerts būtu vizuāli smukāks, trauka apakšā var palikt pusolu, zirnīšus un tad fileju un buljonu ar želatīnu.

Avots: no "Calis.lv" konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!