Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kraukšķīgie bazilika krekeri, kuru ēšana ir viens liels piedzīvojums. Pa gabaliņam vien lauz nost un ēd.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gmilti šķipsnacukurs100 gsviests (izkausēts)1 ola6 ĒKūdens baziliks jūras sāls

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2

Bļodā saber miltus, pievieno cukuru un mazliet sāli. Pielej izkausēto sviestu , olas dzeltenumu un ūdeni. Masu kārtīgi samaisa, līdz izveidojusies mīkla.

3

Pēc tam mīklā iemaisa aptuveni divas ēdamkarotes sakapātu baziliku.

4

Mīklu sadala divās daļās. Katru mīklas bumbu izrullē plānu un liek uz cepamajām pannām, kas izklātas ar cepamo papīru.

5

Uz izrullētajām mīklas plāksnēm saliek veselas bazilika lapiņas un viegli iespiež tās mīklā.

6

Pēc tam mīklu apsmērē ar sakultu olas baltumu un apkaisa ar sāls graudiem.

7

Krekerus liek cepeškrāsnī un cep 12-15 minūtes, līdz zeltaini brūni un kraukšķīgi.
Kad gatavi, izņem no cepeškrāsns un nedaudz atdzesē.

Ēd, laužot pa gabaliņam vien nost no lielā krekera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!