Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ļoti saldi šokolādes kēksiņi jeb mafini, kas priecēs šokoholiķa sirdi. Mafinus papildini ar šokolādes "Mars" batoniņu gabaliņiem – tos izmanto gan dekorēšanai, gan pildījumā, kā negaidītu pārsteigumu, kurā iekosties.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
200 gtumšā šokolāde200 gsviests200 gmilti0.5 TKcepamais pulveris0.25 TKsoda2 ĒKkakao150 gMuskovado cukurs150 mlpaniņas vai kefīrs3 olas1 "Mars" šokolādes batoniņš DEKORĒŠANAI:4 "Mars" šokolādes batoniņi4 ĒKsaldais krējums

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Sagatavo mafinu pannu un 12 papīra kēksiņu formiņas, ko ieliek formas iedobītēs.

2

Tumšo šokolādi sagriež gabaliņos un saber bļodiņā. Pievieno šokolādei arī gabaliņos sagrieztu sviestu un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī (2 minūtes).

3

Lielā bļodā saber miltus, cepamo pulveri, sodu, kakao un cukuru.

4

Citā traukā sajauc paniņas vai kefīru ar olām. Tad pielej mitrās sastāvdaļas miltiem, viegli apmaisa mīklu.

5

Kad tas izdarīts, mīklā viegli iemaisa arī izkausēto šokolādi ar sviestu. Paralēli sagriež "Mars" šokolādes batoniņu 12 gabaliņos.

6

Papīra kēksiņa formiņā ieliek ēdamkaroti mīklas, tad mazo "Mars" gabaliņu. Virsū šokolādes gabaliņam uzliek vēl vienu nepilnu ēdamkaroti mīklas.

7

Kad kēksiņu formas sapildītas ar mīklu, tos liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz tie skaisti pacēlušies un iedurtais kociņš iznāk laukā sauss. Mafinus pēc izņemšanas no krāsns atdzesē.

8

Kamēr mafini cepas, gatavo glazūru: nelielā katliņā ielej saldo krējumu un saber gabaliņos sagrieztus divus "Mars" batoniņus. Uz lēnas uguns karsē un maisi, līdz šokolāde izkūst un iegūta karamelizēta masa. Atlikušos divus "Mars" batoniņus sagriez nelielās šķēlītēs.

9

Dekorē mafinus: uz katra mafina uzlej pa karotei šokolādes mērces un virsū liec divus gabaliņus šokolādes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!