Ideja vakariņām - turku kebabi ar šašliku, zaļumiem un svaigu jogurta mērci. Recepti iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.
25Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 turku maize no 'Rimi' maiznīcas800 gšašliks2 saujasKarē salāti1 sarkanais sīpols2 saujaszaļumi un diedzētas sēklas2 tomāti1 dārza gurķis200 ggrieķu jogurts2 ķiploka daiviņas0.5 citrons1 saujazaļumi

Sagatavošana

1

Uzkarsē ogles un uzgrilē šašliku.

2

Gatavo jogurta mērci: jogurtu sajauc ar svaiga citrona sulu, rīvētu ķiploku un zaļumiem.

3

Noskalo dārzeņus, sagriež ripiņās vai strēmelēs.

4

Pārgriež horizontāli turku maizi, apsmērē abas puses ar mērci, kārto pa virsu salātus, zaļumus, dārzeņus un diedzējumus.

5

Kad šašliks gatavs, kārto virs salātiem.

6

Gaļu pārsedz ar otru maizes pusi, gatavo kebabu sagriež 4 līdz 6 gabalos.

7

Katrā no gabaliem iesprauž iesmiņu, lai vieglāk pasniegt viesiem!

Aikāgaršo padoms! Pagatavo šašliku pats. Izvēlies cūkgaļas lāpstiņas gabalu, sagriez gabaliņos. Apcep brūnus un tikai tad pievieno sāli, piparus, sīpolus un sulu no 1 līdz 1,5 citroniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!