Foto: Publicitātes attēli
Vienkāršās, viegli pavasarīgās vakariņās var sagatavot tvaicētu vistas krūtiņu ar sparģeļiem un zaļumiem. Īpašu noti piešķirs kaņepju mērce. Recepti piedāvā veikala-kafejnīcas "Sirmais & Dreibants" šefpavārs Ēriks Dreibants.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 vistas filejas100 gzaļumi12 sparģeļi8 ķirštomāti saujaspināti1 ĒKkaņepju sēklas4 ĒKeļļa0.5 ĒKcitrona sula

Sagatavošana

1

Tvaicējamā katlā liek vārīties ūdeni. Tikmēr sagatavo svaigās vistas krūtiņas - atcīpslo un nogriež liekos taukus. Pēc tam liek tvaicēties aptuveni 20 minūtes, tad sagriež šķēlītēs.

2

Kamēr tvaicējas vista, sagatavo kaņepju mērci. Kaņepju sēklas uz pannas apcep. Tām ļauj atdzist, saberž piestā un sajauc ar eļļu un citrona sulu. Sakapā arī dažādus zaļumus, sagatavo spinātu lapiņas.

3

Sparģeļus tvaicē aptuveni 3 minūtes. Pasniegšanai tos pārgriež uz pusēm. Kārto uz šķīvja vistu, sparģeļus, svaigos spinātus, tomātiņus un zaļumus, pārlej ar kaņepju mērci. Ja nepieciešams, apkaisa ar sāli un pipariem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!