Foto: Shutterstock
Tvaicētas biezpiena bumbiņas saldā vai sāļā variantā. Var pasniegt ar saldētu ogu mērcīti vai sāļā variantā – izkausētu sviestu.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gpilnpiena biezpiens3 olu dzeltenumi1 ĒKkartupeļu milti3 ĒKmilti cukurs vai sāls

Sagatavošana

1

Biezpienu, olas, miltus, kartupeļu miltus un cukuru samīca kopā. Nedaudz ļauj pastāvēt mīklai, lai sabriest milti (mīklu var gatavot vakarā un no rīta tvaicēt).

2

Mīklu saveļ palielās bumbiņās un liek tvaicēties aptuveni 20 minūtes.

3

"Tasty" padoms: ja nav tvaicējāmā katliņa, katlam ar verdošu ūdeni uzliek karstumizturīgu caurduri. Biezpiena bumbiņas iesēdina caurdurī un ļauj tām tvaicēties.

4

Sanāca ļoti maigas un garšīgas. Ēdām kā kurš - cits ar jogurtu, cits ar ievārījumu vai skābo krējumu.

5

Cukurs vai sāls (var arī ķimenes) tiek likts atkarībā no tā, ko gribas iegūt – saldās vai sāļās bumbiņas.

Iesūtīja: Arta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!